2014. október 19., vasárnap

Kiálts az Úrhoz!

Clara úgy nőtt fel, hogy szinte szégyennek számított, ha segítséget kért. Elvárták tőle, hogy mindent elsőre tudjon. Ezért Istennel való kapcsolata évtizedekig úgy nézett ki, hogy mindent egyedül akart megoldani. Nem értette, hogy az Atyánál fordítva működnek a dolgok, mint a világban. Egész hívő életében bizonyítani akart, és megfelelni az Úrnak, de úgy érezte, hogy Neki ugyanúgy nem jó semmi, mint ahogy a szüleinek. Nem tudott elég jó lenni, és úgy döntött, hogy feladja, mert ez nem neki való. Végül eljutott abba a helyzetbe, hogy az élete minden területe válságba került. Ott ült egy gödör alján, mint József, és semmi mást nem tehetett, csak kiáltott.
Az Atya csak erre várt! Kihúzta Clarát a gödörből, és helyre állította. Megismertette Önmagát vele, és türelmesen megtanította, hogy nincs teljesítmény elvárása, viszont azt szeretné, ha Clara először Tőle kérne segítséget, és csak utána cselekedne.

Te is úgy érzed, hogy nem tudsz megfelelni Isten elvárásainak? Hagyd abba a próbálkozást, és kiálts az Úrhoz! Meg fogod tapasztalni a gondviselését. Isten nem kedves, hanem szerető Isten. Nem engedi, hogy manipuláljuk, de minden helyzetből kimenti az övéit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése