2014. október 23., csütörtök

Csalódás Istenben

A Nyitott Szív tanfolyam befejezése után Clara azt hitte, hogy végre egyenesbe jön az élete. Megtapasztalta, hogy Isten tényleg kegyelmes és jó, ezért várta az áldászáport, de az nem jött. Pontosabban nem úgy, ahogy ő gondolta. Miért nincs változás a körülményeimben? - kérdezte esténként Istent, de az Úr hallgatott. Legalábbis Clara úgy vélte. Aztán ahogy egyik lépést tette meg a másik után, kezdtek jobbra fordulni a dolgok, és a lány végre kezdte valóban megérteni Isten tervét az életére. A tanfolyam alatt megismert egy jóságos Atyát, aki őt feltétel nélkül szereti. De ez még az a stáció volt, ami párhuzamba hozható az Ószövetséggel. Jézus itt nem áll meg, mert tudja, hogy ez még a szolgaság időszaka, és nekünk az a jó, ha éretté válunk. A kurzus után elkezdte tehát az udvarlás időszakát. Ez párhuzamba állítva a Bibliával, akkor volt, amikor emberi testet öltött. Clara pedig azt tapasztalta, hogy megváltozott az emberekhez, és Istenhez való viszonya. Egyre többször kapott elismerést és kedves szavakat, amit évtizedeken keresztül nélkülöznie kellett. Még mintha az ellenségeit is eltávolította volna Valaki a közeléből. Ő is egyre inkább úgy gondolt Jézusra, mint egyetlen szerelmére. A problémái viszont súlyosbodtak, és ettől teljesen összezavarodott.
- Mit akarsz tőlem Uram? - kérdezte naponta kétségbe esve. Isten pedig válaszolt:
- Szeretném, ha az ajándékaiddal szolgálnál az emberek felé, és képviselnéd az országomat.
- Hogyan tegyem ezt? - kérdezte tanácstalanul. Folyamatosan maradj a Jelenlétemben, és megmutatom.

Ez az az érettség, amire a Teremtő mindannyiunkat hív, és Ő nem éri be kevesebbel. Addig nehezíti a körülményeinket, amíg kellő alázat és elegendő bátorság lesz bennünk a nagyköveti küldetés betöltésére. Az emberek látni akarják Jézust, de csak minket látnak. Ha tudják rólad, hogy Isten gyermeke vagy, akkor rajtad keresztül fognak mintát venni a kereszténységből. Ezért hatalmas a felelősségünk. Te milyen képet mutatsz az Atyádról?
Nehéz feladat? Egyenesen lehetetlen, ha egyedül próbálkozunk, de mivel Isten Lelke bennünk él, csak hagynunk kell, hogy világítson. Ne takard el a fényt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése