2014. október 2., csütörtök

A vadvízi evezés

Clara számára az utazás már inkább vadvízi evezéshez kezdett hasonlítani. Amikor kénytelen volt szembe nézni a haragjával, figyelemre méltó felfedezéseket tett a saját lelkével kapcsolatban. A Biblia így ír erről: "Ne fizessetek senkinek rosszal  a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az Ő haragjának, mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek - így szól az Úr. Sőt, ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére. Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róm. 12,17-21)
Gyakran a kegyetlenül bántalmazott áldozatok csöndben vannak, mert arra tanították őket, hogy tisztelniük kell apjukat és anyjukat. Ez volt az az ige, amiért Clara a legjobban neheztelt Istenre, de ezt magába fojtotta, és inkább távol maradt Tőle.

Mit tanult meg Clara a haragról, és ez hogyan járult hozzá a gyógyulásához? Megtudhatjátok majd a haraggal kapcsolatos fejezetből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése