2015. május 25., hétfő

2015. május 24. A hívők hatalma 24.

A hívőnek folyamatosan viselniük kell a szellemi fegyverzetet. Az Efézus 6:10-11 mondja: „Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmas erejében. Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.”

1. Az igazság öveIsten Igéjének tiszta megértését jelképezi. Mint egy katona öve, ez tartja helyén a fegyverzet többi részét.

2. A megigazulás mellvasa:
a. Jézus a mi Igazságunk, és mi Őt öltjük fel először.
b. Isten Igéje iránti engedelmességünket is mutatja.

3. Lábaink fel vannak saruzva a békesség evangéliumának készségével: ez egy hűséges szolgálat, amely Isten Igéjét hirdeti.

4. A hit pajzsa: a pajzs beborítja, védelmezi az egész testet. Ez Krisztus vére alatti teljes bizonyságunkat jelzi, ahova az ellenség semmiféle ereje nem hatolhat be.

5. Az üdvösség sisakja: az üdvösség reménysége az egyetlen sisak, amely képes ezekben a napokban megvédelmezni a fejet attól, hogy elforduljon az igazságtól.

6. A Szellem kardja: Isten beszéde. Isten Igéjét kell támadólag használni. A fegyverzet többi része többnyire védekező, de a kard – Isten Igéje – egy hatékony fegyver. Isten fegyverzetébe öltözve kész vagy arra, hogy ellenállj az ellenség minden támadásának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése